Instruktion af strækvikle (video)

Instruktion til hvordan du binder din strækvikle:

 1. Find midten af stoffet og lad fingrene glide ud til ca hoftebrede. Hold fast i de øverste kanter. Tag stoffet omkring dig som var det en tubetop. Stoffet må gerne sidde stramt.

 1. Kryds halerne på ryggen, og fold albuerene ind i stoffet og lav en “sommerfugl”, og træk halerne op over skulderne. (Ryst stoffet over skulderne).

 1. Lad stoffet lande på skulderne. Nu skal du plisserer stoffet oppe på skulderne, så det ligger pænt. ( Som to gardiner du folder ind). 

 1. Nu skal du samle mavestykket lige under brystet og tag de to “gardiner” igennem/under mavestykket.

 1. På det her tidspunkt er det vigtigt at du får strammet viklen korrekt, da stoffet vil gi sig når dit barn kommer ned i viklen. Du skal strammet de to “ gardiner/haler” rigtig godt. Det gør du ved at trække den inderste kant op til øreret, for så at trække i den samme kant under mavestykket. Det samme gør du med den yderste kant. Træk stoffet op til øret og træk ned i samme kant under mavestykket. Dette gøres ved begge haler. Træk i begge haler under mavestykket. Nu skulle du have fine plisseringer også under mavestykket.

 1. Nu krydser du de to haler lige nede omkring navlen. Det er her dit barns numse kommer til at hvile. Du vikler halerne rundt om ryggen og tilbage igen foran og laver en foreløbig dobbelt knude. Hvis du ikke har nok stof til at binde viklen på maven, binder du i stedet for knuden omme på ryggen.

Sådan kommer du dit barn ned i strækviklen:

 1. Du tager dit barn op på den ene skulder, støtter barnet med den ene hånd og med den modsatte hånd, tager du hånden igennem båndet, for så at tage i mod dit barns ben.

 1. Du gentager bare på den modsatte skulder.

 1. Nu sørger du for at dit barn har numsen godt nede og knæene højt oppe (frøstilling).

 1. Du placerer barnets arme oppe foran barnet. Du støtter dit barn med den ene hånd og med den anden hånd, tager du det inderste bånd i krydset og trækker det ud midt på din barns ryg ( Det skal gå skråt hen over dit barns ryg). Det er nemmest at arbejde med båndet hvis du tager fat i det som om det var et tov.

 1. Du lader tommelfingrene “kysse” hinanden (mødes), og trækker stoffet ud over dit barns ryg, så stoffet går fra den ene knæhase til den anden.

 1. Du gør det samme med det modsatte bånd. Tager stoffet ind på dit barns ryg så det går skråt hen over dit barns ryg, du lader tommelfingrene mødes og trækker stoffet ud over dit barns ryg, så stoffet går fra knæhase til knæhase.

 1. Du tjekker nu at dit barn sidder rigtigt. Knæene højere end numsen- Kig evt i et spejl til at starte med.

 1. Du tager nu fat i mavestykket som et tov, og vipper det over dit barns fødder, og trækker det op over dit barns ryg til det sidder helt oppe ved dit barns nakke. Det resterende stof putter du op under numsen på dit barn. 

 1. Du trækker stoffet ud på skulderne, og spreder stoffet ud omme bag på ryggen, så det støtter dig bedst muligt. Her kan du også tjekke efter i et spejl til en start.

 1. For at få lidt mere bevægelses frihed kan du folde stoffet tilbage oppe ved skulderne. (t-shirt).

 1. Til sidst binder du knuden op som hviler under dit barns numse og strammer den til, lige under numsen på dit barn, som et lille sæde. Så er du klar til at gå ud i verden med dit barn :-). 

Du kan evt se min video hvor jeg guider dig igennem trinnene fra 1-11. Ellers er du altid velkommen til at ringe til mig, så jeg kan guide dig og give dig gode råd.

Mvh Astrid Linnet, slyngevejleder.


Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.